Intézmény bemutató

Kedves Látogató!

A Mini Hungary Park, a mórahalmi szabadtéri múzeum köszönti Önt.

A szabadtéri kiállítóhely kéthektáros területen a történelmi Magyarország építészeti szimbólumait, történeti emlékeit foglalja magába 1:25-ös méretarányú makettek formájában.  Templomok, várak, paloták valamint kastélyok és műemlékek várják Önt élő közelségben a régi idők emlékeivel.

A mórahalmi Mini Hungary tulajdonképpen a nemzeti emlékezet parkja. Mint ilyen, szinte megfoghatatlan, ezért inkább érzéseket, gondolatokat szeretnénk útjukra bocsájtani, nem pedig szájba rágni, hogy ami történt, az ma mit jelent. Amikor tervezni kezdtük, azonnal találkoztunk a korlátainkkal. Ha ez igen, akkor amaz miért nem? Miért épp az a vár, kastély, templom, középület kerül a parkba?

Abban bízunk, hogy a többit hozzá lehet gondolni az itt bemutatotthoz.

Hivatalosan szólva a projekt átfogó célja, hogy javítsa a fenntartható településfejlődés turisztikai feltételeit, továbbá javítsa a belföldi (Kárpát-medencei) turizmus lehetőségeit. A fejlesztési projekt tartalmazza a környezet kulturált, látogatóbarát infrastrukturális rendezését, a látnivalók akadálymentes, biztonságos megközelítését, megőrzését, valamint az integrált látogatómenedzsment rendszer kialakításával elősegíti a komplexum területére érkező külföldi-belföldi látogatók irányítását, zökkenőmentes eligazodását. A vonzerő növelése multiplikatív hatású.

Köztudott, hogy az idegenforgalom, a turizmus feltételeinek és kínálatának fejlesztése, mint a lehetséges fejlődés motorja, kiemelt prioritás a nemzeti, regionális, kistérségi és városi feladatok között. A helyi adottságokra épülő turizmus, hasonlóan az Európai Unió fejlett országaihoz, komplexen magába foglalja a városfejlesztés, az idegenforgalom és a hozzákapcsolódó szolgáltatások fejlesztését is, így sokirányú pozitív környezeti, társadalmi, kulturális előnnyel jár.

Eddig szól a protokoll. De mi ennél többet gondoltunk: elmélyülést a történelemben, aki a tanítómesterünk. Ezért is választottuk központi épületnek Klebelsberg Kunó egyik tanyai népiskoláját.

Üdvözöljük vendégeinket a nagy tábla előtt! Glover Quin Authentic Jersey