Petőfi Sándor

Petőfi Sándor (1823-1849) hihetetlenül termékeny, elképesztően hatásos, megbabonázóan szuggesztív ember, igazi költőóriás volt. Élete huszonhat éve alatt nyolcszáz verset írt, s ezek jelentős része halhatatlan. Egyetlen magyar költő sem épült be ilyen szervesen a nemzet kultúrtörténetébe, mint ez a törékeny, lobbanékony ember. A világszerte ismert és elismert költő 1823. január 1-jén Kiskőrösön született. Viharos élete során bejárta az egész Kárpát-medencét mint diák, színész, költő, forradalmár és katona.
Arany Jánoshoz fűződő legendás barátsága ma is mintája egy hiperaktív fiatalember és egy, a népi bölcsességek talapzatán álló, szemlélődő férfi kapcsolatának. Petőfi a magyar nép és Magyarország szimbólumává nőtt Európában. A nehezen kezelhető zsenit bizonyos korok szerették kisajátítani, épp ezért jobban tesszük, ha csendben kinyitjuk a Petőfi Összest és bele-beleolvasunk. Az ízek, a színek, a zamatok, a versek ritmusa – ez Magyarország, a hazánk.
Petőfi Sándor az 1848. március 15-én kitört vértelen magyar polgári forradalom irányító egyénisége volt. A kivívott szabadság megtartásáért folytatott harcokban esett el.
Verseit több mint ötven nyelvre lefordították
 Ja’Wuan James Womens Jersey